Holistische massage


De Holistische massage is een massagevorm uit de Traditioneel Chinese Geneeskunde.                      De massage is gericht op het herstel van de innerlijke energiebalans, gericht op het zelfherstellende vermogen van het lichaam.


Bij westerse massagevormen ligt de focus vaak op enkel de fysieke klacht terwijl bij de holistische massage gekeken wordt naar het totaalplaatje van je totale lichamelijk toestand, je levenshouding, manier van denken en geestkracht.


Wanneer je bijvoorbeeld vaak last hebt van hoofdpijn, dan kan deze klacht ontstaan zijn door verschillende oorzaken, bijvoorbeeld: je kunt je regelmatig boos en gefrustreerd voelen, niet goed voor jezelf zorgen of jezelf voorbij lopen, je kunt teveel op je schouders nemen of je vaak angstig, verdrietig of bezorgd voelen. Er wordt dus veel breder gekeken.


Tijdens de massage wordt er gebruik gemaakt van verschillende oosterse technieken en wordt gemasseerd in het verloop van de meridianen.


Je kunt een massage boeken van 30, 45, 60 of 90 minuten. Hierbij wordt alleen het afgesproken gebied gemasseerd en wordt er géén uitgebreide intake en anamnese gemaakt.


Een volledige Holistische behandeling, gericht op de specifieke klacht:

Dit houdt in: een uitgebreide anamnese, allerlei vragen over verschillende gebieden van je lijf en psyche. Hierna ga ik dit voor je uitwerken en bespreken we de volgende keer de diagnose en het behandelplan en geef ik je eventueel wat adviezen mee. Deze eerste behandeling is 90 minuten, inclusief anamnese en 30 minuten massage. De tweede en derde behandeling is 60 minuten, inclusief massage, adviezen en evaluatie. Na drie behandelingen gaan we evalueren, waarna we besluiten de behandeling voort te zetten of bij te sturen. Hierbij geef ik ook voedingsadviezen, yoga- en/of ademhalingsoefeningen mee.


Hotstone massage


Hotstone massage is een intense warmte massage die een weldaad is voor lichaam en geest. De warmte en de druk van de stenen dringen diep door in de spieren. De hotstone massage zorgt voor verminderde spierspanningen en geeft u na de behandeling meer energie. Een hotstone massage geeft een diepe ontspanning en is een pure weldaad voor de spieren.

De Hotstones komen uit het Andes gebergte in Zuid Amerika, snelstromend water uit de bergen zorgen ervoor dat deze gepolijst lijken. De stenen komen uit schone gebieden met vulkanen en hebben een hoog energieniveau. Al de stenen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van vorm, gewicht, warmtegeleiding en energieniveau. Wie gevoelig is voor energie zal daarom ontdekken dat deze stenen een kracht van zichzelf hebben die meer is dan een willekeurige steen van bijvoorbeeld het tuincentrum. Het zijn ook goede geleiders en doorgevers voor energie en versterken daardoor energetische kwaliteiten van de masseur. Deze stenen bezitten natuurlijke geo-magnetische krachten en minerale sporen en hebben voelbaar helende eigenschappen. Ze geven druk op energie systemen en meridianen Hierdoor kunt u rekenen op een heilzame en ontspannende behandeling.Ontspanningsmassage


Massage is waarschijnlijk de oudste geneeskundige behandeling die we kennen. Het woord massage is ontleend aan het Frans, maar het heeft een Arabische oorsprong. Het Arabische woord mass betekent ‘onderzoekend aanraken’. Vandaar dat deze massagevorm klassieke massage wordt genoemd. Deze massagevorm volgt de ontwikkeling van de westerse geneeskunde. De klassieke massage bestaat onder andere uit ontspanningsmassage en massage die op een betere doorbloeding is gericht.

Door een betere doorbloeding kunnen spierspanningen door het lichaam opgeruimd worden. Klassieke massage wordt ook gebruikt om uw lichaam en geest met elkaar in evenwicht te brengen, zodat stress en spanning verdwijnen of voorkomen worden.

Door massage krijg je de gelegenheid tot rust te komen en om het hoofd leeg te maken. Een gevoel van complete ontspanning en relaxatie.Deep tissue massage/sportmassage:


Het woord zegt het misschien al; deep tissue massage is een massage die zijn uitwerking heeft op de diepere weefsels: spieren en bindweefsel.

Deze vorm van massage is stevig en zorgt voor een betere doorbloeding van de spieren en afvoer van opgehoopte afvalstoffen. Hierdoor wordt het herstel bevorderd en voorkom je blessures door overbelasting.

Deze massage is heel effectief bij hoge spierspanning door stress, door veel sporten of door een verkeerde houding.

Specifieke klachten als rugpijn, vastzittende schouders, nekklachten en knopen in je spieren worden met deze massage op een effectieve wijze aangepakt.Ayurvedische Lichaamsmassage


De Ayurvedische massage (Abhyanga) is een helende en ontspannende massage die oa in India dagelijks wordt gegeven. Het is een heel zachte vorm van massage, balancerend en door lange strijkingen en warme olie laat het een gevoel van diepe ontspanning achter.


Door teveel aan stress en teveel drukte in het hoofd, kan het gebeuren dat de energie niet lekker kan doorstromen, de energie zit teveel in het hoofd-, nek-, schouder- gebied. Hierdoor kunnen blokkades ontstaan. Klachten die hieraan gerelateerd zijn: Hoofdpijn, spierpijn, rugpijn, slapeloosheid, nervositeit etc.


De Abhyanga lichaamsmassage activeert de energie in het lichaam, waardoor de blokkades die zijn ontstaan, kunnen worden verminderd. De energie kan weer vrijer doorstromen en zo wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Deze massage is een 


Omdat de meeste mensen op zoek zijn naar ontspanning en rust, richt ik mij bij deze massage vooral op het diepe ontspannende effect. Daarom laat ik de intake en daarbij de Dosha test, achterwege. Mocht je toch graag willen weten wat jouw constitutie is (vatta, pitta of kapha) kan jehierklikken voor een test.


Bij een massage van 30 minuten wordt de achterkant van het lichaam gemasseerd.


Bij een massage van 60 minuten wordt zowel de voor- als achterkant van het lichaam gemasseerd inclusief het gezicht en de hoofdhuid.Indiase hoofdmassage

 

De Indiase hoofdmassage is een eeuwenoude Ayurvedische massage die van moeder op dochter werd doorgegeven. Het was een voorbereiding voor de bruid op haar huwelijk. Het haar moest mooier, glanzender en sterker worden.Later gingen de kappers deze massagevorm ook bij mannen toepassen, om meer energie te geven. In India noemen mensen de hoofdmassage champi of champissage. Het woord shampoo komt hiervandaan. Het is een ontspannende en tegelijkertijd energetische massagevorm.

Volgens Ayurveda zijn massage en hoofdmassage een deel van de dagelijkse routine om het energie niveau te verbeteren.

 

Hier in westerse landen hebben mensen vaak een druk en gejaagd leven en geven te weinig aandacht aan de signalen van het lichaam.

Door het drukke leven en stress ontstaan veel energetische blokkades. De energie zit in het hoofd, nek en de schouders vast. Daardoor heeft men vaak last van hoofdpijn, spierpijn, spijsverteringsklachten, rugpijn en stress.

De Indiase hoofdmassage is een ontspannende therapievorm die deze blokkades wegneemt en de energie in het lichaam activeert.

Deze massage techniek behandelt hoofd, gezicht, nek, schouders, bovenrug, armen en handen. Via de meridianen (nadi’s) wordt het hele lichaam behandelt. Er ontstaat warmte en de energie komt in beweging, men voelt een diepe ontspanning, een betere ademhaling, minder pijn en meer energie.